Cлово до випускників


Дорогі випускники ліцею!

Ми вдячні, що ви закінчуєте саме наш ліцей, і впевнені, що ваше ліцейське життя пройшло недаремно.
Випускний – важлива подія в житті кожного випускника, адже це початок нового важливого і дуже відповідального етапу в житті та прощання з дитинством.
Сьогодні ви переповнені вже не тільки мріями, а й планами – знаєте куди йти далі, чого хочете, і як цього домогтися.
Нажаль, цього року життя внесло свої корективи. З огляду на ситуацію, що склаласями в цьому блозі  будемо інформувати вас про перебіг навчального процесу і зміни в закінченні навчального року.

Бажаємо всім випускникам успіхів!


Як закінчиться навчальний рік  у 2019/2020 році?

Українські школярі цього навчального року вже не повернуться до звичного навчання у школах. Навчання триватиме до кінця травня у дистанційній формі.
Ми з Вами поки що навчаємося дистанційно, а в разі прийняття Міністерством освіти і науки іншого рішення ми вас обов’язково повідомимо.

Чи будуть проведені останні дзвоники та випускні?

Постановою Уряду загальнонаціональний карантин продовжено до 11 травня.
Рекомендовано утриматися від проведення масових заходів, зокрема – останніх дзвоників та випускних вечорів. Здоров’я наших учнів – важливіше.


Як і коли відбуватиметься ЗНО?
Коротко. Основну сесію ЗНО заплановано провести з 25 червня до 17 липня. До цього часу буде проведено пробне ЗНО. Тестування відбуватиметься з дотриманням соціального дистанціювання та забезпеченням індивідуального захисту учасників. Якщо епідеміологічна ситуація не дозволить провести ЗНО у червні-липні, будуть прийняті відповідні управлінські рішення, про що буде повідомлено всіх випускників, батьків, освітян.
Розлого. Терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році залежать від тривалості карантину в Україні.
У разі якщо карантин завершиться не пізніше початку червня – основну сесію ЗНО буде проведено орієнтовно 25 червня – 17 липня. У такому випадку результати ДПА та ЗНО учасники отримають до 31 липня.
Якщо ж карантин триватиме до початку серпня, основна сесія ЗНО відбудеться орієнтовно 17 серпня – 4 вересня. Результати буде оприлюднено до 17 вересня.
Проведення додаткової сесії ЗНО у 2020 році заплановано на 28 липня – 11 серпня, якщо карантин завершиться у червні. В іншому випадку додаткову сесію буде організовано протягом 22 вересня – 6 жовтня.
Дати пробного ЗНО також залежать від тривалості карантину. Після завершення карантину всі зареєстровані учасники зможуть у звичному форматі пройти пробне ЗНО. Наразі на розгляді варіанти проведення пробного ЗНО у червні або ж у першій половині серпня.
Наголошуємо: у 2020 році ЗНО обов’язково відбудеться. Формат і процедура його проведення не зміняться.
Рекомендуємо стежити за новинами на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Усю актуальну й достовірну інформацію ми розміщуємо в рубриці «Всі новини».

Чи можна змінити місце складання ЗНО?
З 6 до 18 травня можна буде змінити вказане під час реєстрації для участі в ЗНО місце його складання. Таку можливість надає Міністерство освіти і науки учасникам, місце проживання та заклад освіти яких знаходяться в різних областях, або ж на відстані понад 150 кілометрів одне від одного.
Нове місце складання ЗНО може бути в населеному пункті, який максимально наближений до місця проживання або перебування учасників. Змінити місце складання ЗНО учасники можуть, звернувшись до керівника свого закладу освіти та вказавши місце свого перебування у час проходження сесії ЗНО. Керівники закладів освіти зі свого боку мають внести зміни до реєстраційних даних.
Докладна інформація щодо процедури зміни місця складання ЗНО розміщена в “Кабінеті керівника закладу освіти” на веб-сайті Український центр оцінювання якості освіти. Більше тут.

Коли розпочнеться вступна кампанія?

Вступна кампанія розпочнеться після завершення ЗНО.
Також у МОН планують продовжити термін подачі оригіналів документів, дозволити подачу документів поштою.

Л.Б. Лимарева, інженер з охорони праці

Комментарии